Un préssec,
varis productors i una dissenyadora

BRANDING

“De ben petita que els meus estius fan olor préssec. Sóc filla de pagès i el meu pare és un enamorat dels préssecs. Els estima, els cuida, els vigila, els mima amb les seves mans, els hi canta grans proeses i encara que a vegades el fan enfadar, l’any següent i torna com si fos el primer any”.

Segurament que l’olor del meu subconcient junt amb la meva professió i curiositat per les marques que amaguen una història que emociona, van fer que les meves cames em portessin a l’altell, ara fa 15 anys del Cafè del poble de Sant Pau d’Ordal i reunir-me amb varis pagesos que tenien una cosa en comú, “ Amor incondicional pel préssec d’Ordal “.

De ben segur, ells no ho sabien però les seves paraules i autenticitat, em van convèncer perquè des de aquell dia he estat al seu costat vetllant i cuidant aquesta marca, com si fos el “nen mimat” de l’estudi.

A partir d’aquell dia les coses van anar rodades, i mai millor dit… perquè va començar a coure’s un projecte que posteriorment es convertiria en un producte molt desitjat i valorat.

Primer pas

Crear una marca i logotip
per identificar les caixes
del préssec d’Ordal,
per poder vendre al Mercat

Va ser un any que el preu que els hi pagaven al Mercat Central va baixar en picat i per això van decidir fer un mercat del Préssec i provar la venda directe al client final i ha esdevingut un èxit total.

El disseny aplicat com a eina en diferents àmbits

Comunicació gràfica / de producte / gastronomia
Experiència d’usuari

Llibret, vaig voltar mig municipi junt amb el Pep (historiador) i una gravadora, entrevistant varis pagesos, per esbrinar més coses del préssec. Més tard, amb en Ramon Nadal, vam coordinar el llibret conjuntament, fent un disseny proper, que resumís d’una manera molt ràpida des de l’ origen fins ara l’història del Préssec.

Rètols, disseny de cartells de carretera per donar la benvinguda quan entres en la zona del Préssec d’Ordal.

Placa, assenyalo les cases i masies amb una placa que dóna exclusivitat i reconeixement com a bon productor.

Totem, dissenyat juntament amb l’escultor Josep Massana d’un totem convertit en préssec que dóna la benvinguda a tots els assistents al mercat del préssec.

Fulletó que s’actualitza cada any ja que es defineix l’experiència del Mercat del Préssec: Productors, maridatges, activitats…

Un aspecte molt important que ha donat visibilitat al projecte ha esta el Mercat entorn a un producte únic. Així doncs és la idea de vendre préssec com a element important l’han fet molt identitari i únic.
És un projecte molt viu que continuo aportant idees i sumant esforços cuidant els detalls i sobretot l’experiència d’usuari, en els mesos de juny, juliol i agost, mesos que s’ha celebra el Mercat del Préssec d’Ordal.

Veniu al Mercat, no us ho perdeu!